Detail novinky
Polská kuchyně
Na víkend 13.10. - 14.10.12 připravujeme avizovanou polskou kuchyni. Chceme Vám nabízet trochu jinou gastronomii a polská kuchyně určitě není u nás obvyklá. Jídla připravuje náš šéfkuchař spolu s rodilou Polkou...
Menu:
Předkrm:
Sledi - Filet mořské ryby marinovaný v zakysané smetaně a majolce s kousky jablka. Podáváme s pečivem 75,-
Polévka:
Žurek - Polská polévka z chlebového kvasu, tradiční polské bíle klobásy a uzeného masa 30,-
Hlavní jídla:
Bigos - Typické polské jídlo, jež se skládá z kysaného a čerstvého zelí, hovězího masa, vepřového masa,
2 druhů klobás a hub. Jako přílohu podáváme chléb. 125,-
Gołąbki - Toto jídlo tvoří směs mletého masa a rýže, která je zabalená v zelných listech.
Podáváme s rajčatovou omáčkou 120,-
Pierogi - Taštičky plněné bramborami s tvarohem, přelité osmahlou cibulkou.
Pierogi byly dříve považované za jídlo prostých lidí. 110,-
Dezert:
Makowiec - Kynutý makový závin ovoněný medem, hrozinkami a pomerančovou kůrou.
Zpravidla se podává při svátečních příležitostech. 45,-
Přijďte ochutnat jídlo sousedů za kopcem.
Podzimní uzavření chaty a rozhledny
V těchto termínech bude uzavřena celá chata i rozhledna:...